Zdraví vás Pavel Čermák, váš průvodce Světem dobrého jídla.
Dokud na to máte, jezte, pijte, hodujte, co hrdlo ráčí. Teprve až na to mít nebudete, držte dietu, protože vám patrně nic jiného nezbyde.
Jsem milovníkem dobrého jídla a dobrého piva. Největší potěšení mám z toho, když si sám pokrm připravím a proto vznikl i tento web, na kterém se chci podělit o své recepty a zážitky. Časem přidám i nějaké komentáře, např. v jaké restauraci jsem byl spokojen či nespokojen s kuchyní atd. Chci zdůraznit, že nejsem profesionál v gastronomii. Jsem laik a i proto se můj styl vaření a názory nemusí shodovat s posledními gastronomickými trendy profesionálů. Tu použiji nějaké dochucovadlo, tu uvařím něco, co zrovna nekopíruje se zdravým životním stylem. Uvařím vždy ale pokrm, který chutná mne, mému okolí a věřím, že i návštěvníkům mých stránek – Světa dobrého jídla. A když se něco nepovede nebo se netrefím do vašich chutí, nezoufejte, jistě se to povede příště.
Miluji česko-bavorský styl vaření, přiznám se ale, že dnes si raději dám vepřovou v restauraci v Bavorsku než v Čechách, protože tam vždy za své peníze dostanu slušnou porci dobrého jídla a k tomu jedinečné bavorské pivo, které miluji. Ze zahraničí jsem si oblíbil kuchyni italskou, zejména dary moře. Pak také asijskou kuchyni, která je však trochu složitější na přípravu, zejména na ingredience. Obecně mám rád pikantní a ostrá jídla. Někdy až vražedně ostrá, za přítomnosti těch nejpálivějších paprik na světě. Rád také různě experimentuji a vymýšlím něco nového. Nemám své výhradně oblíbené jídlo, je li to dobře udělané, miluji vše od masa, tedy vepřové, hovězí, drůbež, ryby a již zmíněné dary moře. Nemusím různé ty módní výstřelky, jako hmyz ap. Ke zvěřině mám omezený vztah a k oblíbenému jídelníčku u mne nepatří ani králík. Mám negativní vztah k vegetariánství, i když proti gustu, žádný dišputát, jak se říkávalo. Pořádný půl kilový flák masa však nic nenahradí. Nepohrdnu zvolit jako přílohu k řízku plát dobré tlačenky. Pečené koleno jedině samotné, protože chleba dusí a ještě se na něj těžko vydělává. Tak mne berte takového, jaký jsem, komu se mé stránky, recepty a komentáře nelíbí, není nic jednoduššího odejít jinam. Komu se tento web naopak líbí, nechť se mnou prožívá mé drobné radosti u společného vaření.