Letní období většinou mimo letních radovánek přináší i úrodu cuket. Na cukety existují různé recepty na jejich úpravu, mohu doporučit klasické řízky nebo jejich grilování. Dnes mám v rukávu neméně zajímavý recept na hranolky z cuket. Věřte, že si opět pochutnáte.
Suroviny:
3 cukety
4 vejce
Sůl
Pepř černý mletý
Mleté chilli
2 lžičky sušeného česneku
Strouhanku
Jemně strouhaný parmezán
Stolní olej (ideálně ve spreji)
Pečící papír

Příprava:
Do jedné misky rozklepneme vejce, osolíme, přidáme pepř, chilli, sušený česnek a společně vidličkou lehce prošleháme.

Do druhé misky dáme strouhanku s parmezánem a promícháme.

Cukety nakrájíme na hranolky, obalujeme ve vaječné směsi a pak ve strouhance s parmezánem. Obalené hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem a mírně pokapeme nebo postříkáme olejem.


Troubu předehřejeme na 220°C a hranolky pečeme cca 25 minut.

Podáváme s dipem nebo jen tak samotné, chutnají skvěle v každém směru.

