Letní období většinou mimo letních radovánek přináší i úrodu cuket. Na cukety existují různé recepty na jejich úpravu, mohu doporučit klasické řízky nebo jejich grilování. Dnes mám v rukávu neméně zajímavý recept na hranolky z cuket. Věřte, že si opět pochutnáte.

 

Suroviny:

3 cukety

4 vejce

Sůl

Pepř černý mletý

Mleté chilli

2 lžičky sušeného česneku

Strouhanku

Jemně strouhaný parmezán

Stolní olej (ideálně ve spreji)

Pečící papír

 

Příprava:

Do jedné misky rozklepneme vejce, osolíme, přidáme pepř, chilli, sušený česnek a společně vidličkou lehce prošleháme.

 

Do druhé misky dáme strouhanku s parmezánem a promícháme.

 

Cukety nakrájíme na hranolky, obalujeme ve vaječné směsi a pak ve strouhance s parmezánem. Obalené hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem a mírně pokapeme nebo postříkáme olejem.

 

Troubu předehřejeme na 220°C a hranolky pečeme cca 25 minut.

 

Podáváme s dipem nebo jen tak samotné, chutnají skvěle v každém směru.

 

Přeji dobrou chuť.

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla