Kdo by neměl rád kuřecí maso? Snad mimo zapřisáhlých veganů každý. Takové krásně do zlatova propečené kuřátko, dobře prosolené a kořeněné, to je prostě lahůdka sama od sebe a přiznám se, že jen velmi těžko odolám, když jdu kolem míst, kde se kuřata grilují. Nebo kde se z nich vyrábí různé speciality. To nejde si nedat.

Už jste ale ochutnali nejvyšší třídu ze sorty kuřecího masa? Už jste ochutnali kukuřičné kuře? Jestli ne, rychle to napravte. Je to lahůdka, kterou každý milovník dobrého jídla, každý gurmán musí okusit.

Trochu se zastavím u názvu. Kukuřičná kuřata jsou kuřata, která jsou za velké péče krmena většinu života kukuřičným zrním. Díky tomu získá maso nápadně žlutou barvu a vynikající chuť. Většinou se takto produkují ve Francii. Jsou pravda tak o 100 – 200% dražší, než jsme zvyklí u běžných kuřat, ale zase co je dobré, to je dražší, to je bohužel v dnešní době fakt. Proto se hodí na přípravu v různé slavnostní okamžiky a připravovat by se mělo trochu luxusněji, například s různými nádivkami, rozmanitými oblohami atd.

 

 

Mne se povedlo kukuřičné kuře v Bavorsku koupit opravdu výhodně, kousek něco přes kilo za necelých 5€. To se prostě vzít musí! To peněženku rozhodně nezruinuje. Připravil jsem si ho na originál řeckém koření, doplňuji  ještě trochou rozmarýnu, pepře a plátečky kvalitní slaniny. Na solení používám mořskou sůl. Do pekáče pak dám spolu současně péct brambory a růžičkovou kapustu, do podlití přidám ještě decinku červeného vína. A po cca 1,5 hodince pečení a 20 minutách dodělání kůrčičky grilem je hotovo. Vynikající lahůdka, určitě ochutnejte.

 

Hezký čas adventní, vždy se Světem dobrého jídla

Pavel Čermák