Konečně se pomalu a jistě blíží léto a s ním i odlehčené zeleninové pokrmy ve středomořském stylu, na které se docela těším. Nevím, čím to je, že tato strava chutná nejlépe právě v létě. Ideální lehká večeře je tomatový salát, který mne moc chutná a navíc jeho příprava není vůbec složitá. Ostatně jednoduchá chutná jídla u mne bodují, tak si tento salát pojďme společně připravit.
Na 1 porci potřebujeme:
2 rajčata
několik černých naložených oliv
špetku sušeného rozmarýnu
2 kávové lžičky balsamikového octa
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 kávovou lžičku cukru
sůl, pepř, případně chilles

Postup:
Rajčata na 1 minutu spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Právě po spaření jdou loupat velmi dobře.


Nakrájíme je na menší kostky a dáme do talíře.

Přidáme olivy. Okořeníme rozmarýnem, přidáme cukr, sůl a pepř, případně chilles, kdo salát chce pikantnější, zakápneme balsamikovým octem, promícháme, přidáme olivový olej a znovu promícháme.



Necháme potom ještě tak hodinu odležet v chladničce, aby se chutě řádně propojily a můžeme si pochutnávat.

Dobrou chuť
Pavel Čermák – Svět dobrého jídla
