Blíží se Vánoce, svátky klidu a pohody, pojďme se inspirovat zajímavým receptem na přípravu kapra. Kapr k českým Vánocům neodmyslitelně patří, já si rozhodně rybu dopřeji i v průběhu roku neboť patří k mým velice oblíbeným jídlům, takže věřím, že si tento jednoduchý pokrm připravíte nejen o Vánocích, ale třeba i v parném létě.

Postup:

10 porcí kapra

100g křenu

1/2l smetany

1 paličku česneku rozetřeme nebo prolisujeme

sůl dle chutí (ryba snese víc)

 

Příprava:

Nasolené porce kapra v pekáči potřeme prolisovaným (rozetřeným) česnekem a dáme do vyhřáté trouby kůží nahoru (aby se nepřipekla) a pečeme na 180°C asi 15-20 minut.

Mezitím si nastrouháme křen a rozmícháme ho ve smetaně.

Směsí křenu a smetany potom kapra polijeme a ještě tak 10 – 15 minut pečeme v troubě.

Jako přílohu možno chleba, ale jak já říkám, na chleba se těžko vydělává a proto mne kapr chutná samotný

Dobrou chuť a předvánoční čas beze spěchu přeje

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla