Exotické ovoce avokádo dnes nemusím moc představovat. Koupíme je téměř v každém obchodě, kde se prodává ovoce a zelenina. Možná netušíte, že se z něho dá připravit výborná a pikantní pomazánka, kterou jsem si velmi oblíbil. A tuto pomazánku si také teď společně připravíme. Je to velmi jednoduché a příprava zabere jen pár minut.

 

Suroviny:

2 zralá avokáda
sůl, pepř
worcesterová omáčka

Příprava:

Avokádo nožem rozřízneme na 2 poloviny

Pecku vyjmeme zásekem nože do ní a mírně pootočíme.

 

Pak příborovým nožem vydlabeme do talíře dužinu z půlek avokáda.

 

Přidáme dle chuti sůl, pepř, zakápneme worcesterovou omáčkou a vidličkou vše lehce rozmačkáme a promícháme. Pomazánku mám rád hrubší, takže to nemačkám úplně na kaši, ale s citem, aby to bylo tak akorát.

 

Pomazánka je určena k rychlé spotřebě, takže nedoporučuji ji dělat do zásoby, výborná je namazaná na tousty.

Dobrou chuť

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla