Také patříte k té skupině lidí, co mikrovlnnou troubu (MW) používají tak maximálně na ohřívání pokrmů? V tom případě tedy věřte, že se velice šidíte, neboť v MW se dá připravit nejeden výborný pokrm. A to ještě ušetříte mnoho času a energie. Pokrm, který si teď připravíme, mám velice rád pro jeho jednoduchost a lahodnou chuť. Věřím, že bude chutnat i vám, vážení přátelé mých stránek.

 

Suroviny:

500g krůtí/kuřecí prsa

2 – 3 papriky, nejlépe barevné

2 – 3 rajčata

1 pórek

5 lžic kysané smetany

2 lžíce rostlinného oleje

Worcesterová omáčka

Pepř mletý

Sůl

Tabasco (dle chuti)

 

 

Postup:

Pórek podélně rozkrojíme a řádně propereme pod tekoucí vodou. Leckdy totiž na pórku zůstane zem z pole a ta je třeba umýt. Jinak zničí celý pokrm, bude vám nechutně skřípat mezi zuby.

Nejdřív si vše připravíme, nakrájíme, aby šla pak práce lépe od ruky.

Omytý pórek nakrájíme na půlkolečka, odložíme do misky.

Papriku nakrájíme na proužky, dáme do misky k pórku.

Krůtí/kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do jiné misky.

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu do misky.

A můžeme se do toho dát.

Do varné, přiměřeně velké MW misky dáme olej, přidáme pórek s paprikou, promícháme a vložíme do MW trouby, lehce obráceným víkem zakryjeme (ne úplně na těsno aby se nám teplem a fyzikálním vlivem miska nescvrkla) a vaříme na plný výkon (800W) 5 minut.

 

Přidáme maso s rajčaty, promícháme a opět na 800W vaříme 6 minut.

 

Vmícháme smetanu, worcester, okořeníme, zakryjeme a ještě na 800W vaříme 4 – 5 minut.

 

Pak ještě necháme cca 3 minuty odpočinout a je hotovo. Máte li rádi pokrm, stejně jako já, pikantnější, zakápněte ještě několika kapkami tabasca.

 

Ideální podávat s rýží, hranolky nebo jako já zde se základem pravého italského risota.

 

Dobrou chuť přeje

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla