Říkám to pořád. Dokud na to máte, jezte, co hrdlo ráčí. Až na to mít nebudete nebo až vám začnou odcházet zuby jako teď mne, chlubte se, že držíte dietu. 

Za 5,50€ za kilo jsem si koupil krásný bůček, fakt eňo-ňůňo. No jasně, na vepřovou pečeni v nejbližší době, jak jinak s takovým bůčkem, ale zatím si ho zamrazím v mrazáku, ale před tím dostávám chuť na jednu italskou pochoutku. Podle ní se pozná totiž kvalita dobrého bůčku. Z českého masa je zpravidla tahle pochoutka vláknitá, a když k tomu připočtu mé rozhašené zuby, dost blbě se mi to kouše. Chuť je silnější než špatný zub, ukrajuji před zmrazení několik slabých plátku bůčku….. a to bych nebyl já, abych se o vaření nepodělil i s návštěvníky mého webu“ Svět dobrého jídla“. Připravíme si italský velmi jednoduchý pokrm „ La Carbonata“ (nepleťte s Carbonarou – to jsou špagety).  Ale co italský, řekl bych doslova evropský. Maso z Bavorska, recept z Itálie…, jo a to jsem vám ještě neřekl, jako přílohu jsem zvolil přikusovat vynikající škvarky z Maďarska. To jsem ani ale nedával do fotek, abych tolik nepobuřoval…., jo někdy to přeháním, ale to jsem prostě já, tak mne berte, jaký jsem. Zbývá než kanape a dobrá pohoda po dobrém jídle po česku. Jo a pivo k tomu, samozřejmě, aby se dobře spalo, české, bavorské, to nechám na vás. Pokud si takovou baštu dáte jednou za čas, myslím si, že to tělu zas tolik nevadí.

Hele, za pětadvacet kaček jídlo jako fík. Bez těch škvarků a piva tedy.

 

Suroviny na 1 porci:

150g plátků vykostěného bůčku (jemné plátky)

Koření: sůl, mletý pepř, skořice, cukr, citronová šťáva

 

Postup:

Plátky bůčku lehce osolíme, okořeníme pepřem a skořicí. Rozpálíme grilovací pánev a plátky masa na ni vložíme, opékáme cca 5 minut z jedné i z druhé strany do křupava. Tady se právě pozná kvalita masa. Z bavorského masa na jedničku.

 

Maso vyjmeme na talíř, výpek sádla zaprášíme cukrem, necháme zkaramelizovat, zakápneme citronem, přelijeme maso na talíři a můžeme si pochutnávat. Normální lidé si jako přílohu zvolí třeba dobrý chléb, ale jak já říkám, na chleba se těžko vydělává, tak jsem si k tomu dal vynikající jemně křupavé maďarské škvarky. Šmakec internacionál.

 

Stálé zdraví a lásku k dobrému jídlu

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla