„V září, vyvolávám filmy z prázdnin……“, zpíval v jedné své písni božský Karel Gott. Je sice listopad, ale vzpomínky na léto, letní dovolené jsou stále živé i proto, že hezké počasí k radosti všech vládlo ještě daleko po prázdninách. Recept jsem zachytil v Bavorsku, ale je původem ze slunné Itálie. Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval italskou kuchyni. Proto věřím, že se „Pikantní krém z parmezánu“ přidá k oblíbeným a hojně navštěvovaným receptům na mém webu.

 

Suroviny:

150g jemně strouhaného parmezánu (nebo grana padano)

100g měkkého másla

1 polévková lžíce olivového oleje

2 polévkové lžíce bílého vína

Špetka bílého pepře

Bylinky (např. oregano, řeřicha, bazalka, estragon, libeček apod.)

 

Postup:

Jemně strouhaný parmezán smícháme s máslem, olejem, vínem, dochutíme pepřem. Přidáme bylinky a důkladně vše promícháme.

 

Necháme v chladu zatuhnout.

 

Podáváme s bruschettou, bagetou nebo s tmavým toustovým chlebem.

 

Dobrou chuť

Pavel Čermák – Svět dobrého jídla